Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Eva

Semnificația numelui Eva

de bebee
36,6K views
numele Eva

Potrivit Bibliei, numele Eva a fost numele primei femei de pe pământ, semnificația acestuia fiind „mama celor vii”. În onomastica noastră nu este un nume foarte popular, fiind din ce în ce mai rar aflat în rândul preferințelor, iar varianta masculină a acestuia se pare că lipsește.

Potrivit calendarului ortodox, numele Eva este celebrat pe data de 1 martie (Evadochia), iar potrivit celui catolic, pe data de 6 septembrie.

Originea numelui Eva

Acest nume își are originea în cuvântul ebraic „hawa” care vine tradus ca „viață”; iată că există o strânsă legătură între acest nume și personajul biblic care l-a purtat pentru prima oară, fiind femeia care naște, adică care dă viață sau, cum a fost menționat anterior, este „mama celor vii”.

Acest nume se mai apropie și de verbul „hayah”, care înseamnă „a trăi” însă această variantă nu este decât o etimologie populară, dar care se referă tot la viață.

Așadar, legătura numelui Eva este una strâns legată cu tot ceea ce ține de viață, fiind femeia care a dat viață și este cunoscută pentru acest lucru.

Tipul de caracter pe care-l au purtătoarele numelui Eva

Femeia care poartă numele Eva este una dintre cele mai hotărâte și curajoase femei. Acesta este capabilă să facă  orice pentru cei pe care-i iubește și nu stă să se gândească de două ori la acest lucru. Este o femeie protectoare și încearcă mereu să creeze un mediu de viață armonios, lipsit de tensiuni și conflicte.

Deși își apără cu propriile mâni și puteri oamenii dragi, răzbunarea nu este o armă de care aceasta s-ar folosi, deoarece o vede ca fiind arma celor slabi, care nu știu cum anume să trateze și să rezolve o problemă. Vede în aceasta un mijloc prin care reușești doar să decazi și nicidecum o modalitate prin care să repari anumite lucruri sau să oferi o învățătură de minte celor care au greșit. Eva preferă ca orice mic incident apărut să fie soluționat pe o cale amiabilă, care să nu afecteze prea mult părțile implicate, dar prin care cel care a greșit să conștientizeze ceea ce a făcut și să învețe din propria greșeală pentru a nu o repeta pe viitor.

Sufletul ei este unul cald, fiind o persoană destul de sensibilă, dar care totuși reușește să-și mențină spiritul de „luptătoare” atunci când trebuie să protejeze ceea ce este al ei. Uneori, cei din jur vor încerca să profite de bunătatea ei, dar, învățând din propriile greșeli sau din cele ale persoanelor din preajma ei, aceasta va ști cum să „citească” adevăratele intenții ale acestora, pentru a se putea feri de intențiile rele.

Semnificația numelui Eva în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Eva este 1.

Cifra 1 reprezintă creația și inovația care îi „vin mănușă” purtătoarei numelui Eva, fiind prima femeie de pe pământ și cea care dă viață, aceste lucruri ilustrând cât se poate de clar elementul creației…

Este considerată ca fiind o femeie lider care este mereu plină de energie și tinde uneori să domine din cauza dorinței de a proteja.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More