Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Florin

Semnificația numelui Florin

de bebee
16.140 views
numele Florin

Varianta masculină a numelui Florina, Florin este printre cele mai populare nume în onomastica românească, fiind sărbătorit cu ocazia Floriilor, potrivit calendarului ortodox, iar dacă ne ghidăm după cel catolic, acesta se presupune a fi sărbătorit pe data de 1 mai, când este sărbătorită și varianta sa feminină.

Originea numelui Florin

Fiind un nume care are o istorie destul de bogată și vastă, acesta își are originile în limba latină, provenint de la cuvântul „florens”, care vine tradus „prosper” sau „înfloritor”.

Dacă ținem cont de legătura care există între acesta și numele Florina, varianta sa feminină, originea lui provine tot din limba latină, însă de data aceasta este vorba despre un alt cuvânt, mai exact, latinescul „florus” care înseamnă „înflorit”.

Indiferent de care variantă ținem cont, sau pe care ne încredem mai mult, ambele fac referire la „înflorire” a cărei semnificație, în legătură cu numele, reprezintă ceva prosper, care are capacitatea de a aduce beneficii sau bogății de diverse naturi.

Tipul de caracter pe care-l au purtătorii numelui Florin

Purtătorii acestui nume reușesc să îmbine sensibilitatea cu pragmatismul. Se presupune că aceste persoane au două fețe, însă știu mereu la care dintre acestea să apeleze pentru a ajunge unde își doresc, însă asta fără a profita de cei din jur și fără a-i afecta pe aceștia într-un anumit mod.

Dacă vor simți că cineva nu este sincer cu ei, la fel vor proceda și ei, însă fără a avea o intenție rea, ci pur și simplu pentru a se proteja pe ei înșiși. În cazul în care nu primesc ceea ce caută, nu vor avea inițiativa de a se implica în ceva, deoarece vor ști că nu vor reuși niciodată să aibă parte de ceea ce își doresc, mai ales dacă unele persoane împiedică acest lucru în mod intenționat. Uneori, refuză să spună altora ceea ce gândesc, tocmai pentru că poartă grija aceasta de a nu fie ținuți în loc de către alții; sunt conștienți că nu toată lumea este dispusă să ajute așa cum ar fi ei dispuși să facă acest lucru, așa că preferă să se protejeze atât cât este posibil.

Purtătorii numelui Florin încearcă să nu rămână blocați la orice pas mic pe care-l fac, ci analizează dinainte toată situația, pentru a avea deja pregătită o cale bună de acționare. Ei sunt de părere că este mereu mai bine să previi, adică să ai ceva pregătit dinainte, decât să ajungi în faza în care este deja prea târziu și trebuie să tratezi sau să „vindeci” o anumită rană sau, mai bine spus, o problemă.

Vor să știe mereu ce se ascunde în interiorul lor, motiv pentru care echilibrul lor interior este mereu „pus la punct”, fiind genul de persoane preocupate de tot ceea ce ține de activitatea lor mentală, însă nu o ignoră nici pe cea fizică.

Semnificația numelui Florin în funcție de numărul numelui

Numărul numelui Florin este 11.

Acest număr este destul de rar, puține persoane fiind influențate de puterea sa atunci când facem referire la numele pe care-l poartă. Este semnificativ pentru tot ceea ce ține de putere, capacitatea de a avea succes, dar și setea de aventură, lucruri pe care purtătorii numelui Florin reușesc să le îmbine destul de bine, reușind să aibă o imagine de ansamblu asupra lucrurilor…

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More