Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Irina

Semnificația numelui Irina

de bebee
16,7K views
nume Irina

Semnificația numelui Irina își are rădăcinile în mai multe surse, care vor fi detaliate odată cu prezentarea originii numelui, și pare a fi un nume care este unul destul de popular în zilele noastre.

Potrivit calendarului ortodox, numele Irina este sărbătorit pe 16 aprilie, respectiv 4 mai, iar dacă ne ghidăm după cel catolic, acesta este celebrat pe data de 3 aprilie.

Originea numelui Irina

Aceasta este una destul de complexă, provenind din mai multe limbi, însă se pare că cea care reușește să iasă în evidență cel mai bine, mulțumită semnificației, este cea grecească. Astfel, se presupune că numele Irina ar proveni de la grecescul „Eiran” sau chiar „Elre’na”, care erau foarte populare în Grecia Antică și care vin traduse ca fiind „pace”, fiind derivate ale cuvântului „eire’ne”.

În Grecia Antică „Eire’ne” era una dintre fiicele lui Zeus și a lui Themis, fiind ocrotitoarea naturii și resposanbilă de supravegherea locașurilor cerești care se aflau în Olimp. Tot în această perioadă se presupune că ar fi existat o variantă masculină a numelui Irina, care era „Eirenaios”, fiind tradus ca „devodat păcii” sau „cel care face/aduce pacea”.

Așadar, este destul de clar faptul că numele Irina este unul care exprimă pacea sau este asociat unei persoane ce are menirea de a o instaura în rândul oamenilor.

Tipul de caracter pe care-l au purtătoarele numelui Irina

Acestea sunt persoane caracterizate prin intermediul timidității, deoarece pare să pună stăpânire asupra lor. Le este greu să inițieze o discuție și nu le place să se implice într-una decât dacă li se cere acest lucru. Un anturaj format din persoane necunoscute le va stânjeni destul de mult pe purtătoarele numelui Irina, și nu vor reuși să se „deschidă” într-un ritm rapid față de acestea.

Socializarea cu cei din jur este realizată doar în cazul în care ele îi cunosc foarte bine, fiind astfel sigure că nu vor avea parte de critici sau opinii în contradictoriu. Cu toate acestea și adăugând și faptul că sunt persoane timide, caută mereu să ocupe poziția unui lider, chiar dacă este o căutare interioară, ferită de ochii lumii. Ele consideră că sunt persoanele potrivite pentru a ocupa o astfel de poziție și nu doresc să renunțe la idee.

Purtătoarele numelui Irina încearcă să se ferească mereu de probleme, preferă să le pună în sarcina altcuiva, deoarece nu ar vrea ca acestea să le afecteze sau să le întristeze.

Semnificația numelui Irina în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Irina este 6.

Iată că aceasta ilustrează elemente care sunt destul de potrivite caracterului Irinei, și anume excesul și nehotărârea. Excesul este reprezentat cu siguranță prin intermediul timidității, deoarece purtătoarele numelui Irina au parte din abundență de aceasta și se lasă conduse de ea. Tocmai această timiditate este cea care duce și la cel de-al doilea element, adică nehotărârea. Dacă nu sunt sigure pe ele și se lasă mereu conduse de această timiditate, nu vor avea curajul de a lua o hotărâre sau de a acționa într-o anumită direcție, deoarece se vor teme mereu de ceea ce ar putea spune sau crede ceilalți despre ele…

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More