Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Mariana

Semnificația numelui Mariana

de bebee
6615 vizualizari
numele Mariana

Fiind un nume care este înrudit cu numele Maria, numele Mariana pare să fie unul care se bucură de popularitate în onomastica românească și este foarte apreciat de către oameni.

Fiind un nume care se află într-o strânsă legătură cu Maria, originea acestuia este una comună cu cea a acestui nume din urmă, motiv pentru care toată atenția trebuie îndreptată înspre această direcție.

Biserica Ortodoxă cinstește numele Sfintei Marii pe data de 15 august, dată dedicată celebrării Adormirii Maicii Domnului, cunoscută și ca Sfânta Maria Mare. Mai există și o altă dată în care este sărbătorit acest nume, potrivit calendarului ortodox, aceasta fiind în date de 8 septembrie, când este celebrată Nașterea Maicii Domnului, adică ziua Sfintei Marii Mici.

Originea numelui Mariana

Presupunerile referitoare la originea numelui Mariana sunt multe și variate, motiv pentru care vor fi prezentate acelea care sunt mai comune și care sunt considerate ca fiind cele juste.

Prima ipoteză este cea potrivit căreia numele Mariana ar proveni de la „Maryam”, care este alcătuit din două elemente/componente: primul este „mar-”, care semnifică „picătură”, iar cel de-al doilea este „-yam”, care reprezintă termenul pentru „mare”, ceea ce adus laolaltă reprezintă, de fapt,  o „picătură de mare” sau „stea de mare”, potrivit unei sintagme latine care a fost folosită pentru a o descrie pe Maica Domnului.

Mai există și o altă variantă referitoare la originea numelui, cea conform căreia numele Maria, care este înrudit Marianei, ar avea o origine egipteană, la rădăcina lui aflându-se verbul „mry” care vine tradus „a iubi”.

Originea numelui Mariana este un subiect destul de controversat, multă lume afirmând faptul că acest nume este, de fapt, o combinație între numele Maria și Ana.

Tipul de caracter pe care-l au purtătoarele numelui Mariana

Purtătoarele acestui nume sunt caracterizate printr-o sensibilitate care este una ieșită din comun, însă cu toate acestea sunt puternice și reușesc să nu lase grijile și problemele să pună stăpânire asupra lor.

Poartă mare grijă față de familiile lor și încearcă mereu să le ofere condiții de siguranță și armonie pentru a nu le lăsa să sufere sau să fie afectate de acțiunile care provin din partea unor factori externi.

Sunt foarte afectuoase și ar fi în stare să sufere dacă este nevoie, dacă aceasta ar fi singura modalitate prin care ar putea să-i ajute pe cei la care țin cu adevărat. Chiar dacă sunt persoane generoase și sufletiste, acestea nu se lasă călcate în picioare de cei care au intenții rele și știu mereu cum anume să acționeze în astfel de cazuri, fără a fi văzute în postura unui personaj negativ.

Armonia este tot ceea ce caută oriunde merg și nu se lasă niciodată influențate de factorii negativi, reușind mereu să privească înainte și să fie optimiste și pozitive.

Semnificația numelui Mariana în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Mariana este 3. Aceasta reprezintă iluminarea și rigoarea, purtătoarele acestui nume fiind considerate persoane intuitive prin influența acestei cifre asupra destinului lor. Știu să asculte și sar în ajutor de fiecare dată, însă uneori tind să fie naive, ceea ce ar putea să le afecteze destul de puternic în unele situații…

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More