Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Petru

Semnificația numelui Petru

de bebee
9.165 views
numele Petru

Tradiția numelui Petru este una foarte bogată, care s-a format pe parcursul mai multor ani, fiind considerat un nume cu specific românesc și despre care se presupune că s-ar fi format în cadrul onomasticii noastre.

Varianta feminină a numelui Petru este considerată a fi numele Petruța, acesta din urmă fiind considerată un diminutiv al său.

Potrivit calendarului ortodox, Petru este sărbătorit pe data de 29 iunie, când este celebrată ziua Sfinților Petru și Pavel, iar potrivit celui catolic, tot în aceeași dată.

Originea numelui Petru

Originea numelui Petru provine din limba greacă, mai exact de la cuvântul „petros”, care, tradus în limba română, înseamnă „piatră”, „stâncă” sau „rocă”. Mai există o legătură între acest cuvânt grecesc și cuvintele care au fost rostite de Iisus apostolului care purta același nume: „Tu ești Simon, fiul lui Iona; tu te vei chema Kefa”, unde numele „Kefa” reprezintă de fapt substantivul comun „kepha”, care înseamnă „piatră”.

Așadar, originea numelui Petru este cât se poate de clară, iar semnificația lui la fel, fiind asociat cu termenul de „piatră”, ceea ce ar putea însemna că purtătorii acestui nume sunt persoane puternice, care nu sunt ușor de „mișcat” sau de impresionat.

Tipul de caracter pe care-l au purtătorii numelui Petru

Purtătorii acestui nume sunt persoane hotărâte, ambițioase, puternice și care nu se îndoiesc niciodată de propriile puteri. Sunt genul de persoane orientate spre rezultate și sunt foarte disciplinate.

Petru are mereu un plan bine gândit care să-i fie suportul în ceea ce privește acțiunea prin intermediul căreia să-și atingă scopurile propuse și încearcă să înregistreze un randament cât mai bun. Uneori tinde să se folosească de persoanele din jur pentru a ajunge în punctul dorit și are mereu totul bine planificat și calculat. Cu toate acestea, este un om sincer, care îți spune mereu în față ceea ce are de spus și nu apelează la bârfe sau la alte persoane pentru a transmite indirect informațiile dorite.

Caută întotdeauna să-și găsească echilibrul interior, deoarece fără de acesta îi este destul de greu să urmeze calea aleasă și poate fi ușor dezorientat din această cauză. Este o persoană independentă, hotărâtă să meargă în direcția dorită și care se adaptează ușor mediilor noi sau oricăror schimbări care se instaurează în viața lui.

Sursa de motivație a lui Petru este reprezentată de dorința lui arzătoare de a câștiga, de a avea parte de prestigiu și faimă. Acesta este văzut ca un lider, ca un conducător, însă uneori pofta pentru lucrurile materiale pare să atragă suferințe în viața lui.

Câteva dintre punctele slabe ale lui Petru sunt încăpățânarea, egoismul de care dă dovadă uneori, faptul că are obiceiul de a se folosi de unele persoane pentru a-și atinge scopurile, precum și instabilitatea emoțională.

Semnificația numelui Petru în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Petru este 8.

Purtătorii al căror nume este guvernat de această cifră sunt considerați a fi unele dintre persoanele cele mai hotărâte, independente și determinate. Schimbarea nu reprezintă un motiv de temere pentru aceștia, ba dimpotrivă, sunt foarte deschiși la această idee și se adaptează ușor oricărei situații…

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More