Home » Bebelusi 0-12 luni » Semnificația numelui Radu

Semnificația numelui Radu

Numele Radu era unul destul de rar întâlnit în perioada secolului al XVIII-lea, până aproape chiar secolul al XX-lea, motivul fiind apariția unor nume care erau tot mai moderne.

Cu toate acestea, acest nume nu a dispărut, iar în zilele noastre este unul destul de popular, însă varianta feminină a acestuia pare să lipsească.

Originea numelui Radu

Se presupune că aceasta ar fi una slavă, numele Radu fiind considerat un diminutiv pentru alte nume din istorie, în componența căruia intră elementul „rad-” care vine tradus ca fiind „bucuros”.

Astfel, aceasta pare a fi singura sursă de proveniență a acestui nume, care este asociat cu „bucuria”, probabil deoarece purtătorii numelui Radu sunt persoane mereu vesele și care afișează, indiferent de situație, un zâmbet pe buze, însă acestea din urmă sunt simple presupuneri.

Tipul de caracter pe care-l au purtătorii numelui Radu

Purtătorii numelui Radu sunt persoane disciplinate, ordonate și care uneori pot fi destul de orgolioase sau încăpățânate. Odată ce acesta ajunge la o concluzie sau adoptă o decizie, șansele de a da înapoi și de a se răzgândi sunt destul de mici, dacă nu chiar inexistente. Radu este o persoană care are mereu încredere în capacitățile și în forțele proprii, motiv pentru care știe că nimic nu-i poate întrerupe calea, iar dacă totuși intervine ceva, este sigur că va reuși să elimine acea piedică din drumul pe care a ales să-l urmeze.

Uneori are tendința de a se focaliza mult prea mult pe un anumit lucru sau subiect, ceea ce este considerat ca fiind un mic punct slab al acestuia, deoarece poate ignora alte aspecte care ar putea fi mult mai importante sau folositoare, pentru a rezolva anumite probleme. Acest lucru se datorează însă faptului că este genul de om care caută mereu siguranță, o bază solidă, pentru a elimina eventuale riscuri.

Uneori, poate lăsa impresia că este un om rece, care nu ține cont de lucrurile care provin din exterior, lucru cauzat de faptul că se implică foarte mult în activitățile pe care le întreprinde pentru a-și putea atinge obiectivele.

Atunci când vine vorba de propria lui persoană, acesta tinde să fie foarte protector, dar la fel se pune problema și atunci când vine vorba de persoanele la care acesta ține, în special atunci când facem referire la familia pe care o are.

Deși pare o persoană ușor dură, sensibilitatea este un lucru care-l caracterizează pe Radu, însă aceasta este ascunsă adânc în interiorul lui, el considerând că este doar un mijloc prin care reușește să-i ajute pe cei dragi, văzându-se ca fiind un adevărat protector.

Semnificația numelui Radu în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Radu este 8.

Nu ar trebui să ne surprindă faptul că aceasta este reprezentativă pentru aspectele ce țin de dreptate, spirit de geniu și inspirație. Radu este o persoană care vrea să fie sigură că lucrurile se vor derula după așteptările pe care le are, este determinat și independent. Reușește să facă față oricărei situații, iar asta dacă renunță uneori la încăpățânare, dar și dacă acordă mai multă atenție anumitor detalii…

Autor: bebee
Etichete

Articole similare

Login

Lost your password?