Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Ramona

Semnificația numelui Ramona

de bebee
6.342 views
Ramona

Rădăcinile numelui Ramona provin de la numele german Raginmund (asemănător numelui Raymond), care este format din două componente, prima este reprezentată de cuvântul „ragin”, care vine tradus în limba română drept „consiliu” sau „sfat”, iar ce-a de-a doua este ilustrată prin intermediul cuvântului „munds” care înseamnă „protecție”.

Așadar, am putea spune că numele Ramona este reprezentativ pentru afirmația „protecția sfatului” sau „protecția unui consiliu” (sau eventual a unui grup, a unei adunări), ideea de bază sugerând protecția.

Tipul de caracter pe care-l au purtătoarele numelui Ramona

Purtătoarele acestui nume sunt considerate ca fiind unele dintre cele mai harnice, calme, dar și rezervate persoane. Sunt mereu sincere și nu se ascund după deget atunci când sunt puse în fața confirmării unui lucru sau în fața declarării unui adevăr ori a unei situații. Consideră că sinceritatea este singura care poate evita apariția conflictelor sau a certurilor care ar putea duce la încheierea unor relații.

Uneori, aceasta nu are suficientă încredere în forțele proprii, deși nu se confruntă cu situații care ar determina-o să ajungă la această concluzie, ba din contră, aceasta reușește mereu să ducă la un bun final orice sarcină care-i este înmânată, în majoritatea cazurilor fiind lăudată pentru calitatea muncii depuse.

Spontaneitatea nu este unul dintre atuurile purtătoarei numelui Ramona, deoarece aceasta este foarte organizată și are mereu un plan pregătit care o ajută să acționeze într-o anumită direcție. Poate mereu să economisească, iar ca femeie de casă este una dintre cele mai pricepute, motiv pentru care reușește să stârnească uneori invidia persoanelor de sex feminin din anturajul ei.

Reușește să se adapteze oricărui mediu în care are ocazia să ajungă și caută mereu să se facă dreptate atunci când se instaurează o stare de nervi sau conflict. Ține mereu ca dreptatea să fie cea care câștigă, iar atunci când observă că un lucru nu este făcut potrivit unor principii de moralitate, va evidenția acest lucru și, dacă poate, va lua imediat măsuri pe cont propriu.

Naturalețea și simplitatea sunt aspectele ce reprezintă interes pentru aceasta, iar superficialitatea este un termen necunoscut pentru ea, unul care va și rămâne la acest statut.

Este o fire idealistă și romantică, iar gândirea logică și luciditatea sunt cele care o sprijină și o ajută pe aceasta să nu comită greșeli și să aibă capacitatea de a rămâne pe calea cea dreaptă.

Semnificația numelui Ramona în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Ramona este 8, care ilustrează dreptatea, inspirația și spiritul de geniu, acestea toate fiind întâlnite în caracterul dominant al purtătoarelor numelui Ramona. Acestea sunt ghidate de dreptate și moralitate; sunt persoane care se adaptează ușor și fac față oricărei situații…

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More