Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Ștefan

Semnificația numelui Ștefan

de bebee
16.289 views
Ștefan

Semnificația numelui Ștefan, în onomastica noastră, pare să se afle într-o strânsă legătură cu Sfântul Ștefan, fiind un nume destul de răspândit la noi în țară, nume care este asociat și cunoscutului domnitor Ștefan cel Mare.

Potrivit calendarului ortodox, numele Ștefan este sărbătorit pe data de 27 decembrie, iar în funcție de cel catolic, cu o zi înainte, adică pe data de 26 decembrie.

Originea numelui  Ștefan

Acest nume provine de la forma de origine grecească a cuvântului „Stephanos”, semnificația lui fiind foarte clară, datorită identității acestuia, care simbolizează termenul pentru „coroană”.

Așadar, numele Ștefan are legătură cu cel al unei persoane care a fost încoronată, de unde probabil s-a născut și legătura cu Ștefan cel Mare.

Tipul de caracter pe care-l au purtătorii numelui Ștefan

Se presupune că purtătorii acestui nume au un simț dezvoltat al empatizării și reușesc să evalueze într-o oarecare măsură nivelul emoțional al indivizilor sau chiar al unui grup întreg, doar nu degeaba a fost Ștefan cel Mare un domnitor.

Având această legătură cu un personaj care avea setea de a conduce, aceste persoane pot fi uneori chiar prefăcute, pot manipula, așa că nu ar trebui să fie spre surprinderea nimănui dacă acestea sunt într-o secundă foarte zâmbărețe, iar în următoarea foarte serioase. Totul este o strategie bine planificată pentru a-și atinge scopul.

Chiar dacă au această capacitate de a se „adapta” în funcție de intenții, purtătorii numelui Ștefan par a fi unele dintre cele mai potrivite persoane atunci când vine vorba de munca în echipă, deoarece se pare că aceștia pot lucra foarte bine într-un parteneriat sau pe baza unei asocieri.

Deși uneori tind să manipuleze, spre marea noastră surprindere aceștia sunt dispuși să conducă și să depună eforturi semnificative din umbră, ca mai apoi să lase pe altcineva să culeagă roadele muncii lor și să le fure aplauzele meritate. Atât timp cât obiectivele lor sunt atinse și au parte de succes, nu prea mai are mare importanță cine anume culege laurii eforturilor depuse, ideea este să aibă parte de victorie, chiar dacă nu este o luptă corectă.

Autocriticarea este un lucru la care apelează destul de des, motivul fiind acela că doresc mereu să fie mai buni în ceea ce fac, chiar dacă uneori învață din propriile greșeli și nu din cele pe care le fac cei din jur. Caută afecțiune și sprijin în ceea ce fac și își doresc mereu ca mediul în care trăiesc să fie unul dominat de armonie.

Semnificația numelui Ștefan în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Ștefan este 2.

Iată că această cifră este reprezentativă atunci când vine vorba de frumusețe, adevăr, dar și percepție.

Fiecare dintre acestea reprezintă elementele pe care le caută purtătorii acestui nume la relațiile pe care le au cu cei din jur. Acestea trebuie să fie bazate pe adevăr, o relație în care o persoană să poată fi înțeleasă de cealaltă (mai ales când vine vorba de munca în echipă), iar mediul în care conviețuiesc acestea să fie unul cât mai cooperant și armonios, după cum a fost specificat anterior, un mediu plin de frumusețe…

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More