Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Valentina

Semnificația numelui Valentina

de bebee
19,2K views
Valentina

Fiind la fel de popular ca varianta sa masculină, Valentin, numele Valentina este unul care se presupune că a fost popular în zona Transilvaniei încă din vremuri îndepărtate, fiind asociat și numelor Valeriu și Valeria, acesta din urmă fiind forma feminină a primului.

Numele Valentina este sărbătorit cu ocazia zilei Sfântului Valentin, sărbătoare care a fost împrumutată de la americani și care este celebrată pe data de 14 februarie.

Originea numelui Valentina

Originea numelui Valentina este una latină, provenind de la numele Valentinus sau Valentis, care au la rădăcina lor cuvântul „valere”, care, în limba română, vine tradus ca „puternic” sau „curajos”. Un alt cuvânt latinesc care stă la baza acestor nume se presupune că este și cuvântul „valens” care înseamnă „plin de forță”.

Cu toate acestea, numele Valentina nu poate fi asociat cu aceste cuvinte, cel puțin nu în mod direct, motiv pentru care se presupune că semnificația acestuia ar fi „sănătoasă” sau „valoroasă”.

Tipul de caracter pe care-l au purtătoarele numelui Valentina

Purtătoarele acestui nume sunt văzute ca fiind unele dintre cele mai liniștite și „zen” persoane, lăsând deseori impresia, dacă nu chiar tot timpul, că nimic nu le poate afecta din acest punct de vedere și că mereu reușesc să își vadă de drum, indiferent câte piedici apar. Sunt mereu cea mai puternică sursă de motivație, atât a lor cât și a celor din jur, și știu cum să ridice moralul acelor persoane care l-au lăsat la pământ.

Valentina este una dintre persoanele care sunt întotdeauna oneste, motiv pentru care nu apreciază genul de oameni care fac din „țânțar armăsar”. Sunt conștiente de faptul că adevărul este cel care învinge mereu, motiv pentru care nu apelează niciodată la minciuni.

Atunci când trebuie să schimbe mediul în care își petrece o mare parte din timp, Valentina nu este deloc îngrozită, este receptivă la noutate și nu-i este teamă de schimbare, ba, din contră, consideră că aceasta este o modalitate prin care își poate întări caracterul și prin intermediul căreia va reuși să facă față mult mai ușor provocărilor care apar de-a lungul timpului.

Naturalețea este una dintre principalele caracteristici care pot fi observate încă de la prima vedere la purtătoarea numelui Valentina, ceea ce este un lucru mereu admirat de cei din anturajul ei. Preferă simplitatea, iar superficialitatea nu este un termen care să-i fie cunoscut acesteia. Are o gândire logică și încearcă mereu să fie cât mai lucidă atunci când este pusă în situația adoptării unei decizii. Vrea să fie mereu împăcată cu ea însăși și cu gândurile ei, motiv pentru care se concentrează intens în momentele în care trebuie să opteze pentru un anumit lucru sau o anumită variantă ori decizie.

Semnificația numelui Valentina în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Valentina este 8.

Din punct de vedere al acestei cifre, care guvernează purtătoarele numelui Valentina, rezultă faptul că acestea sunt genul de persoane care caută mereu să se facă dreptate, fiind considerate genii. Sunt firi independente, determinate și oneste, care se pot adapta oricărei situații și reușesc să facă față cu succes oricărei provocări. Singurul punct în minus al acestora este faptul că uneori tind să fie ușor încăpățânate…

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More