Home Bebelusi 0-12 luni Semnificația numelui Viorica

Semnificația numelui Viorica

de bebee
12,1K views
Viorica

Numele Viorica este unul care este destul de popular în onomastica noastră și care este celebrat cu ocazia Sărbătorii Floriilor, ce are loc cu o săptămână înainte de Sfintele Sărbători Pascale.

Varianta masculină a acestui nume este Viorel, însă acesta din urmă nu se bucură de o popularitate la fel de mare ca cea a numelui Viorica.

Originea numelui Viorica

Mai mult decât evidentă, originea acestui nume provine de la floarea care-i este foarte asemănătoare din această perspectivă, adică vioreaua.

Există și o oarecare legătură cu latinescul „viola”, care, în limba română, vine tradus ca fiind „vioarea” și este asociat și termenului „vioară”. De la acest cuvânt de origine latină a rezultat și cuvântul italian „violetta”, semnificația sa făcând referire la același lucru.

Așadar, semnificația numelui Violeta este limpede ca „bună ziua” și face referire la floarea care-i poartă numele, adică „viorea”.

Tipul de caracter pe care-l au purtătoarele numelui Viorica

Viorica este una dintre cele mai idealiste femei și care sunt genul romantic; aceasta apreciază foarte mult persoanele care au aceleași înclinații ca ale ei și se bucură mereu de prezența celor care manifestă afecțiune față de ea și care au obiceiul să o răsfețe, motiv pentru care încearcă să fie în anturaje care-i includ pe aceștia.

Stările tensionate sau mediile care sunt foarte agitate reușesc doar să o streseze sau chiar să o enerveze, motiv pentru care va evita să stea în astfel de medii. Tot ceea ce își dorește este pace și liniște, nu zarvă și haos. Viorica încearcă mereu să-și găsească echilibrul interior și să se implice în activități care să o motiveze și să-i dezvolte latura optimistă și pozitivă, altfel va reuși să facă față destul de greu provocărilor care-i vor apărea în cale.

Filosofia și educația sunt două dintre cele mai importante aspecte din viața Vioricăi și pune foarte mare accept pe dezvoltarea sa personală, dar fără a uita de cea profesională.  Incertitudinea pare să-i provoace uneori bătăi mari de cap, iar din această cauză, în momentul în care trebuie să adopte o anumită decizie, va petrece un timp mai îndelungat pentru a se asigura că nimic nu-i scapă din vedere și că nu se va trezi ulterior cu anumite surprize neplăcute. Este amuzantă atunci când este cazul, dar și foarte serioasă atunci când circumstanțele-i solicită acest lucru și încearcă să nu le îmbine pe cele două decât atunci când știe că-i este permis acest lucru.

Viorica are uneori tendința de a înțelege greșit intențiile celor din jur, motiv pentru care sunt anumite situații în care aceasta are de suferit.

Semnificația numelui Viorica în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Viorica este 5.

Această cifră ilustrează persoanele care tind să ezite și care uneori sunt ușor nesigure. Din acest punct de vedere, purtătoarele numelui Viorica tind să își facă uneori griji fără rost și pot deveni irascibile din această cauză. Cu toate acestea, Viorica nu-și pierde niciodată încrederea, iar odată ce reușește să treacă peste o problemă, devine mai puternică și mai sigură pe sine…

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More