Home Copii mici 1-5 aniEducarea copiilor Ce trebuie să facem pentru a avea un copil model

Ce trebuie să facem pentru a avea un copil model

de bebee
1,8K views
Ce-trebuie-să-facem-pentru-a-avea-un-copil-model

Poate ți-ai dorit de multe ori ca cel mic să fi venit însoțit de niște instrucțiuni menite să te ajute în creșterea lui. A fi părinte nu este deloc ușor, deoarece în mâinile tale stă o mare responsabilitate, mai exact viața unui copil.

Creșterea unui copil nu implică doar mâncare, ci presupune și educare. Este foarte important felul în care decizi să îți crești copilul, pentru că acesta își va forma caracterul din pruncie. Fiecare dintre noi are o personalitate, iar această personalitate trebuie cultivată într-un mod frumos, mai ales în ceea ce priește copiii.

În cele ce urmează îți propunem o serie de sfaturi pe care ar trebui să le iei în considerare dacă vrei să ai un copil model. Ține cont de ele și încearcă să le pui în practică în fiecare zi.

  1. Cunoașterea copilului.

Înainte de orice este extrem de important să îți cunoști copilul. Trebuie să știi ce îi place, care sunt abilitățile pe care le are, pentru ca pe parcurs să știi în ce direcție să îl ghidezi. Dacă nu știi cine este cu adevărat copilul tău, nu vei putea să îl ajuți să se formeze ca om.
educarea-copiilor

  1. Pedepse sau recompense?

Atât pedepsele, cât și recompensele sunt două modalități utile în creșterea copilului. Urletele nu vor rezolva nimic, sau pot rezolva o situație doar pe moment și nu reprezintă o soluție de lungă durată. În relația ta cu copilul trebuie să găsești calea de mijloc, care de cele mai multe ori pare a fi imposibil de găsit. Extremele sunt mereu dăunătoare. Dacă îți vei alinta prea mult copilul și îi vei oferi tot ce va vrea, riști să ai un copil răsfățat.

  1. Stabilește reguli.

Când faci aceste reguli, gândește-te că în fața ta stă un copil și nu un om matur care te poate înțelege pe deplin. Stabilește niște reguli simple, reguli de conduită. Cum ar fi: la masă nu vine cu jucăriile după el. Sau: înainte de masă, mereu ne spălăm pe mâini. Sunt reguli simple, dar pentru că cei mici nu sunt obișnuiți cu ele, uneori poate fi dificil pentru ei să le respecte.

  1. Respectă regulile stabilite.

Dacă ai stabilit că la masă nu se vine cu jucării, atunci așa trebuie să fie. Nu face excepții de la regulă, pentru că cel mic își va da seama că poate face și ce vrea el. Chiar dacă sunt mici, copiii sunt foarte inteligenți și nu ar trebui subestimați. Nu trebuie nici să exagerezi cu regulile, dar atunci când e vorba de conduită, ar trebui să ții cont de ceea ce ai stabilit.

  1. Nu țipa.

Violența fizică nu va ajuta niciodată la rezolvarea unei probleme. Același lucru se aplică și în cazul violenței verbale. Nu țipa la copil. Chiar dacă ai avut o zi mai grea la serviciu, cu ce este vinovat copilul? Trebuie să reușești să separi viața profesională de viața de familie. Uneori, poate chiar cel mic te poate supăra, dar nu te obișnui să țipi la el, pentru că în curând vei vedea aceeași atitudine și din partea lui…

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More