Home Copii mici 1-5 aniEducarea copiilor Cum să ne educăm copilul pentru a deveni un model în societate

Cum să ne educăm copilul pentru a deveni un model în societate

de bebee
1,3K views
Cum să ne educăm copilul pentru a deveni un model în societate

Orice parinte îşi doreşte tot ce este mai bun pentru copilul său. Își doreşte ca acesta să cunoască succesul şi să avanseze în viată, dar, de multe ori, succesul este pentru cei care îi pot inspira pe cei din jur, adică pe angajaţi, şefi, clienţi, asociaţi, prieteni etc.

Din nefericire, abilitatea de a fi un model pentru cei din jur este un vis pentru mulţi, aşa cum este bine evidențiat de multe articole, studii sau cărți. Nu se ştie dacă modelele în societate se nasc astfel sau studiază mult pentru a ajunge la acest stadiu. Cert e că subiectul este încă destul de controversat. Cu toate acestea, este clar că anumite calități ale unui model în societate sunt ușor de identificat şi dezvoltat încă din copilărie.

Calea pe care alegem să mergem ca adulți este în general determinată de abilitățile pe care le dezvoltăm încă din copilărie. Ca părinți, asta înseamnă că trebuie să aveți abilitatea de a vă ajuta copilul să se dezvolte astfel încât să ajungă un model pentru cei din jur.

Cum să ne educăm copilul

Care sunt cele mai importante abilitați pe care i le putem insufla copilului?

Ca parinţi ne influențăm copiii prin ceea ce facem şi nu facem, prin ceea ce preţuim şi ceea ce ignorăm, prin cum ne petrecem timpul cu cei mici, prin ceea ce ne interesează şi îi incurajăm să facă. Exista multe abilități pe care le putem insufla copiilor şi care se vor dovedi de folos pe viitor dacă vor să devină un model pentru cei din jurul lor.

Prima abilitate pe care o putem insufla copiilor noștri este aceea de a citi şi a scrie. Cititul şi scrisul construiesc vocabulare vaste, ajută copiii să gândească logic şi să se exprime. Cititul ajută copiii să îşi îmbunătățească abilitatea de a asculta şi încurajează empatia şi simpatia, în timp ce scrisul ajută la dezvoltarea personalității. Acestea sunt atribute cruciale pe care le au modelele în societate.

Să vă învăţaţi copiii să iubească cititul şi scrisul este un dar de care cei mici se vor bucura tot restul vieţii şi de care vor beneficia indiferent de ce carieră vor alege. Abilitatea de a fi succint și clar şi de a-şi exprima gândurile reprezintă avantaje importante care îi vor ajuta pe copii să devină adevărate modele.

Comunicarea este o altă abilitate importantă pe care o puteţi insufla copiilor voştri.

Pe măsură ce lumea a devenit tot mai dependentă de comunicare, abilitatea de a schimba gânduri, idei, sentimente şi informaţii este critică. Comunicarea între indivizi şi între grupuri de persoane este extrem de importantă, iar dezvoltarea acestei abilități îi va ajuta pe cei mici să obţină ce vor în viaţă.

Iată ce puteţi face pentru ca cei mici să reușească să comunice uşor:

  • Încurajați o bună pronunție a cuvintelor. O pronunţie greşită creează o impresie falsă şi dăunează imaginii celui mic.
  • Ajutați-i pe cei mici să îşi dezvolte vocabularul. Cu cât copiii ştiu şi înțeleg mai multe cuvinte, cu atât mai uşor le va fi să comunice cu cei din jur.
  • Învățați-i pe copii să vorbească în faţa altor persoane. Multora le este frică să vorbească în public, cu toate că majoritatea copiilor adoră să fie în centrul atenției. Dacă cei mici învaţă de timpuriu să vorbească în public, vor reuşi mai ușor să devină modele în societate.

O alta abilitate necesară pentru a deveni modele în societate este încrederea în sine. Dacă cei mici reușesc de timpuriu să fie încrezători în forțele proprii, este mult mai uşor să devină modele pentru cei din jurul lor…

Toate cele menționate anterior vă vor ajuta să îi transformați pe cei mici în adevărate modele în societate.

CITEȘTE ȘI:

Bebee.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More